Vlaggenlijn

1. Start met 2 lossen.
2. Haak in de eerste losse 2 vasten.

3. Draai je werk en haak een keerlosse. Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste. Haak in de volgende steek twee vasten.

4. Draai je werk weer om en haak een losse. Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste. Haak in de volgende steek 2 vasten.

5. Draai je werk weer om en haak een losse. Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste. In de volgende steek haak je een vaste. Haak in de volgende steek 2 vasten.
6. Draai je werk weer om en haak een keerlosse.  Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste. In de volgende 2 steken haak je een vaste. Haak in de laatste steek 2 vasten.

Na iedere toer draai je je werk en haak je een keerlosse. In de eerste steek , en alle steken die daar op volgen, haak je 1 vaste. In de laatste steek haak je 2 vasten. Door deze volgorde aan te houden kan je je vlag net zo groot maken als jij wilt.

Ik heb in totaal 21 vasten bij de laatste toer gehaakt. Nu ga ik de rand haken door mijn naald in een gat van de losse van de vorige toer te steken. Hier haak ik een vaste in. De volgende vaste komt in het oog van de twee vasten van de toer daarvoor.

Ga zo door tot je bij de punt komt waar je bent gestart. In de punt haak je ook een vaste. Vervolgens een losse en in diezelfde punt nogmaals een vaste. Haak de rest van de rand net als de andere kant.

Eindig met een vaste in de losse van je laatste toer bovenaan. In de eerste vaste van de toer haak je een halve vaste. Knip je draad af en werk deze weg met een stopnaald.

Het aan elkaar zetten doe ik d.m.v. vaste in de bovenste rij.

Veel plezier met haken! En laat je zien wat jij er mee hebt gemaakt? Ik ben benieuwd!