Rand crochet along deken

Toen het patroon van notyouraveragecrochet af was had ik nog meer dan een halve bol over van iedere kleur katoen. Niet genoeg voor een nieuwe deken, maar wel genoeg om een heel kleurrijke rand te maken! De rand die er origineel om heen zit vind ik wat simpel en dus bedacht ik mijn eigen rand. Ik heb geen uitgebreide tutorial van wat ik heb gedaan maar kan het wel kort uitleggen.

Toer 1: (blauw) Haak in iedere steek een vaste. De bovenkant en onderkant zijn eenvoudig, in iedere steek een vaste. De zijkant is wat lastiger. In ieder stokje haak ik 2 vasten, in een half stokje een vaste. In een vaste ook een vaste. In een dubbelstokje haak ik 3 vasten.
Op de hoeken heb ik 2 extra vasten gehaakt (in 2 verschillende steken dus 2 vasten)
Aan een zijkant had ik 224 steken. Hecht af met een halve vaste.

Toer 2: (blauw) Haak om en om een vaste en een losse. Dus een vaste – een losse, steek overslaan, vaste – losse, steek overslaan etc. Op de hoeken haak je 2 vasten meer (in 2 verschillende steken dus 2 vasten) Hecht af met een halve vaste.

Toer 3: (paars) Haak in de losse van de vorige toer een vaste, daarna een losse. Steek overslaan, haak weer een vaste. Ga zo verder: vaste – losse – vaste – lossen steeds in de losse van de vorige toer. Op de hoeken haak je 2 vasten meer (in 2 verschillende steken dus 2 vasten) Hecht af met een halve vaste.

Toer 4: (paars) Haak in iedere steek een vaste. Op de hoeken haak je 2 vasten meer (in 2 verschillende steken dus 2 vasten) Hecht af met een halve vaste.

Toer 5: (lila) Start met 2 lossen (1 half stokje) Haak in iedere steek een half stokje Op de hoeken haak je 2 halve stokjes meer (in 2 verschillende steken dus 2 halve stokjes) Hecht af met een halve vaste.

Toer 6: (licht roze) Start met 3 lossen (1 stokje) haak nog 2 stokjes in dezelfde steek. Sla 2 steken van de vorige toer over en haak 3 stokjes in dezelfde steek. Ga zo door.
Op de hoeken heb ik 4 groepjes van 3 stokjes gehaakt waar maar 1 losse tussen zit. Hecht af met een halve vaste.

Toer 7: (roze) Start in een ruimte van de vorige toer met 3 lossen en haak nog 2 stokjes. Haak in iedere volgende ruimte van de vorige toer 3 stokjes. Hecht af met een halve vaste.

Toer 8: (rood) Start in een ruimte van de vorige toer met 3 lossen en haak nog 2 stokjes. Haak in iedere volgende ruimte van de vorige toer 3 stokjes. Op de hoeken heb ik 4 keer een stokje extra gehaakt zodat ik 4 groepjes van 4 stokjes krijg op de hoeken. Hecht af met een halve vaste.

Toer 9: (oranje) Start met 3 lossen in een steek van de vorige toer. Haak in iedere volgende steek een stokje. Op de hoeken haak je 2 stokjes meer (in 2 verschillende steken dus 2 stokjes) Hecht af met een halve vaste.

Toer 10: (licht oranje) Start met 3 lossen. Sla twee steken over en haak een stokje. haak 2 lossen en haak in dezelfde steek nog een stokje. Sla weer 2 lossen over en haak een stokje – 2 lossen – een stokje in dezelfde steek.  Hecht af met een halve vaste.

Toer 11: (geel) In het gat van de twee lossen van de vorige toer haak je 3 lossen (1 stokje) haak in hetzelfde gat nog 4 stokjes. In het volgende gat haak je een vaste, in het volgende gat haak je weer 5 stokjes. Daarna in het volgende gat weer een vaste, etc. Op de hoek haak je in een gat ipv 5 stokjes 7 stokjes. Hecht af met een halve vaste.

Toer 12: (groen) Start in een vaste van de vorige toer met een halve vaste. *Haak in de volgende 2 steken ieder een half stokje. Haak in het derde stokje van de groep van 5 van de vorige toer een stokje en vervolgende drie lossen. In de eerste losse van de drie haak je een halve vaste. Je krijgt nu een soort van knoopje
(Je steekt je naald dus in de eerste losse van de drie die je zojuist gehaakt hebt en haalt je draad door de eerste lossen en de steek die je al op je naald had)
Haak in dezelfde steek nog een stokje. Haak in de volgende 2 steken ieder een half stokje. In de vaste van de vorige toer haak je weer een halve vaste.
Herhaal de stappen vanaf het sterretje (*) Op de hoek haak je ipv 2 halve stokjes 3. (Op de plek waar je 7 stokjes hebt ipv 5) Hecht af met een halve vaste.

Mocht je nog vragen hebben wat betreft het patroon dan mag je die natuurlijk altijd stellen. Veel plezier met haken!