LME armband

Ik haak graag grote projecten, maar een kleine tussendoor kan ook geen kwaad. Daarom haakte ik deze leuke armbanden.

Vind je ze leuk, en kan je haken? Maak dan zelf een Little Mint Elephant armband!

Deel je je werk op social media omdat je trots bent op je werk? gebruik dan de hashtag #LMEarmband dan kan ik hem terug vinden!

Je hebt 3 verschillende kleuren nodig, een haaknaald maat 3 en een schaar.

Start met 39 lossen + 1 losse.

ik heb dunne polsen en kan met 39 steken de armban nog over mijn hand doen om de armband aan en af te doen. Heb je wat bredere polsen dan raad ik aan wat meer lossen op te zetten door dit even te meten om je pols heen.

Haak 39 vasten in de ketting van lossen. Steek je haaknaald in de derde lossen vanaf je haaknaald gezien. De losse die je op je haaknaald had is de eerste steek in de toer als je straks verder gaat.

(de foto is wat wazig maar duidelijk genoeg denk ik)

Controleer of je inderdaad 39 vasten hebt gehaakt. Aan het eind van de toer knip je de draad af en trek je de draad door de steek heen.
Draai nu je werk om. Start met dezelfde kleur aan de rechterkant in de eerste losse. Haak een losse en vervolgens, in dezelfde steek, een vaste. Haak in iedere losse een vaste. 39 vasten in totaal. Knip de draad af en trek hem door je steek heen.

Je ziet nu duidelijk het verschil tussen de voorkant en achterkant.

Pak nu een andere kleur en steek weer aan de rechterkant je haaknaald in.
Haak weer eerst een losse en dan een vaste in dezelfde steek. *Haak nu een losse, sla een steek over en haak een vaste.* Herhaal tussen * en * tot het einde van je toer. Knip de draad af en trek hem door je steek heen.
Draai je werk om (voorkant blijft boven) en start weer rechts, haak weer eerst een losse en dan een vaste in dezelfde steek. *Haak nu een losse, sla een steek over en haak een vaste.* Herhaal tussen * en * tot het einde van je toer. Knip de draad af en trek hem door je steek heen.

Je werk kan nu wat draaien, dat doet het bij mij ook, maar dat trekt later weg.

Zorg er weer voor dat je je werk aan de voorkant vast hebt en start rechts met een nieuwe kleur. Eerste een losse, daarna in dezelfde steek een vaste. Haak in iedere volgende steek een vaste. 39 stuks in totaal. Knip de draad af en trek hem door je steek heen.
Draai je werk om (voorkant blijft boven) en start weer rechts. Eerste een losse, daarna in dezelfde steek een vaste. Haak in iedere volgende steek een vaste. 39 stuks in totaal. Knip de draad af en trek hem door je steek heen.
De armband is nu bijna klaar. Het leukste van deze armband vind ik dat je geen draadjes weg hoeft te werken! Je vlecht namelijk de draadjes nu in elkaar en maakt een knoopje aan het eind.

Je zou natuurlijk voor een andere sluiting kunnen gaan maar dit vond ik een makkelijke en nette oplossing.

Knoop beide uiteinden aan elkaar en je armband is klaar!